Co přinesl 4. týden 2023

28.01.2023 18:34

Vážení myslivci našich spolků Čech, Moravy i Slezska, příznivci a přátelé přírody, srdečně Vás zdravím !

1. Boj za zlepšení postavení MS v LČR

Vážení přátelé,
  • událostí týdne je bezesporu rozhodnutí LČR,s.p. převzít zpět do své režie 106 dosud pronajímaných honiteb.
Bohužel jsou mezi nimi 2 honitby našich členů, a to LČR Prakšice  pana Jiřího Jehličky , který v uplynulých 20 letech umožnil  provozovat myslivost členům bývalého MS a Dražov Mysliveckého spolku Svatý Hubert Pila, z.s.
Se zástupci obou honiteb jsem v kontaktu. Pokud se vyjádří, napíši na LČR,s.p. náš nesouhlas.  Argumentoval bych plněním plánu lovu i sumou, kterou odtud během své existence LČR vytěžily.
LČR by měly alespoň umožnit našim myslivcům povolenkový lov, pokud o něj budou mít zájem. Pamatujeme si , jak koketovaly s tzv. Saským modelem provozu myslivosti...
Myslivecká veřejnost tento krok kritizuje. Překvapila mě solidární kritika ze strany nedalekého MS, hospodařícího v HS. Pokud vznikne nějaká širší platforma odporu, přidáme se.
Myslivecký spolek Svatý Hubert Pila nezanikne a bude nadále členem Svazu.
Děkuji  !
  • Jinak jsem v úterý 24.1. požádal paní poslankyni Margitu Balaštíkovou, která dobře zná naši anabázi, o interpelaci ministra zemědělství Nekuly . Paní Balaštíková je místopředsedkyně Podvýboru pro myslivost, rybářství, zahrádkářství a chovatelství. Nechci, aby ombudsmanovo šetření jen tak "vyšumělo". 1. Žádost o interpelaci - posl. M.Balaštíková 23.1.23.odt (22076)

3. Z Jiných zdrojů
Silvarium.cz  i ČMMJ.cz
Informují o zmíněném "černém seznamu". ČMMJ jej nijak nekomentuje. Polemizuje pouze s nápady ASZ a SVOL.

Pro dnešek tyto neradostné zprávy končím.
"Myslivosti a Lovu zdar!"
Váš
JZ